Община Сопот

ПОКАНА

ЗА ПУБЛИЧНО ОБСЪЖДАНЕ

ЗА ПОЕМАНЕ НА
ДЪЛГОСРОЧЕН ОБЩИНСКИ ДЪЛГ

ОТ ОБЩИНА СОПОТ


УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

На основание чл.15, във връзка с чл.4 ал.2 от Закона за общинския дълг Общинска администрация – Сопот кани всички граждани, обществени организации и юридически лица от общината да участват в публично обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг за рефинансиране краткосрочен дълг поет с решение № 12 от 17.12.2019г. на Общински съвет Сопот.

1.Максимален размер на дълга -500 000 лв. (петстотин хиляди лева);

2. Валута на дълга - лева (BGN);

3. Вид на дълга - дългосрочен дълг, поет с договор за общински заем;

4. Цел на дълга - рефинансиране  на  съществуващ краткосрочен дълг по договор за банков заем.  Заемът по този договор, в размер на 500 000 лв., бе предназначен за финансиране на текущи разходи, в т.ч. капиталови разходи, поради недостиг на средства, възникнал при временен касов разрив на бюджета на общината.

5. Срок за погасяване на дълга – 05.01.2023 г.

6. Условия за погасяване на дълга - учредяване на залог върху настоящи и бъдещи парични вземания, представляващи настоящи и бъдещи приходи на община Сопот, по чл. 45, ал. 1, т. 1, букви от „а“ до „ж“ от Закон за публичните финанси и бюджетните взаимоотношения на община Сопот по чл. 52, ал. 1, т. 1, буква „б“ от Закона за публичните финанси, включително и тези,  постъпващи по банкова сметка, вземанията за наличностите по която, настоящи и бъдещи, също са обект на особен залог.

7. Място и дата на провеждане на обсъждането – 05.03.2020 г. (четвъртък) от 17.00 часа в зала „Хаджи Гьока Павлов“ – Сопот.

 

Покана за публично обсъждане за поемане на дългосрочен общински дълг от Община Сопот

Предложение за поемане на дългосрочен общински дълг

Проект на Докладна  записка за поемане на дългосрочен общински дълг

 

 
пожари